Gata Regerings 74

Långt innan ”det lätta gardet” patrullerade denna gata i Stockholm, hade den redan då fått ett dåligt rykte.  Där låg nämligen Nalen som av många sågs som syndens näste. Jag besökte palatset några få gånger i slutet av 50-talet innan dans och musik  försvann  därifrån och begreppet Nalen likaså. Dans var inte min starkaste sida och att bugga på Nalen var inte att tänka på.

Däremot lyssnade jag gärna på jazz som spelades där. Även om det inte var dom stora berömdheterna. Dom hörde och såg man på den tiden  på konserter  i stället . Men några namn som uppträdde på Nalen fastnade i minnet. Som trummisen ”Stubben” Kallin som jag tog bild på och kan läsa närmare om här i tidningen Orkesterjournalen.

a-nalen-3

Men när jag ändå tog bilder i det svaga ljuset fastnade även andra musiker på film. Man kunde hänga intill scenen och lyssna  live vilket var en helt annan upplevelse än att spisa från  en LP (större vinylskivor som gick på 33 varv). En mera känd snubbe som brukade  spela  här var  trumpetaren Ben Bailey.

a-nalen-16 a-nalen-2

a-nalen-14            a-nalen-12

Dom som ofta besökte Nalen kallades för ”Nalensnajdare och swingpjattar ”  Själv var jag varken det ena eller det andra och  gjorde  bara  några studiebesök.

Om fotobloggendigimages

min ringa person 85-årig pensionär som med en enkel digitalkamera fotograferar allt som kommer i min väg. Mest natur och landskap från den närmaste omgivningen. Sätter text till bilderna eller så får bilderna understryka texterna som kan handla om nästan vad som helst. Natur och trädgård är ett återkommande tema. Många av mina foton samt collager av pappersbilder eller gjorda i datan återfinns även som bildspel på You Tube digimages3 eller Arne Winderlich. Mina första inlägg finns på metrobloggen.se vilken plattform tidningen dock tog bort för samtliga bloggare. Därefter fortsatte jag på http://digimagesfoto.blogspot.se/ med fortsättning på http;// digimagesphoto.blogspot.se med fortsättning på http:// fotodigimages.blogspot.se Denna blogg startades nov. 2008 med inlägg och bilder varje dag sedan dess. Längre kommentarer uppskattas alltid , gärna via mejl till bildarne@telia.com
Det här inlägget postades i bloggen dag för dag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.